Callaway is al ruim dertig jaar een leverancier van hoogwaardige golfclubs. Zowel op de Tour als voor de beginners. Natuurlijk vind u bij Golf USA dit merk goed vertegenwoordigd.

Nieuw in het assortiment van Callaway zijn de Paradym golfclubs. Het woord paradigma is een samenhangend stelsel van modellen en theorieën waarbinnen de werkelijkheid beschreven wordt. Met andere woorden: het is de manier waarop wij de werkelijkheid ervaren. En iedereen ervaart dit op zijn eigen manier.

Een interessante naam dus omdat Callaway een andere route heeft gekozen om tot dit ontwerp te komen. Callaway maakt al een paar jaar gebruik van A.I. , computers die berekenen hoe prestaties kunnen verbeteren. De gegevens worden vervolgens gebruikt om een ontwerp te maken waarbij opnieuw verbeteringen kunnen worden aangebracht in het ontwerp van de golfclubs.

Gewicht is een belangrijke factor. De manier waarop gewicht wordt verdeeld in het clubhoofd bepaalt hoe vergevingsgezind het karakter van de golfclub wordt. Meer vergevingsgezindheid betekent vaak ook minder afstand (en andersom) dus zocht Callaway naar een manier om op beide vlakken winst te boeken. De macho in ons vraagt immers om meer afstand maar daar hebben we niet veel aan als we de bal niet op de fairway kunnen houden.

Door de kroon en de zool van de Paradym van koolstof te maken kan opnieuw gewicht worden bespaart. Daarnaast beschikt dit model ook over een ‘360 Carbon Chassis’. Door de meeste onderdelen niet meer van Titanium te maken wordt veel gewicht bespaart en wordt zelfs meer stabiliteit beloofd.

De kroon en de zool zijn in de Paradym weer 44% lichter. De herverdeling van dit gewicht zorgt voor een stabieler clubhoofd. De neiging om te draaien op het moment van impact, het moment of inertia (M.O.I.) wordt hiermee verder teruggeschroefd. Het clubblad wordt nog wel van gesmeed (forged) Titanium gemaakt.

Callaway brengt de Paradym driver op de markt in drie verschillende uitvoeringen:

Allereerst is er de ‘standaard’ Paradym. Voor veel golfers zal dit het ‘weapon of choice’zijn. Een verstelbaar gewicht van 15 gram biedt je de gelegenheid om het gedrag van de driver meer en beter af te stemmen op je persoonlijke wensen.

De Paradym X is gemaakt om een hogere launch-angle te krijgen. hiermee breng je de bal eerder in een hogere vlucht. Dit model heeft ook een ‘draw-bias’ waardoor de meest voorkomende afwijking (de slice) al wordt gereduceerd. Het clubhoofd oogt ook wat groter waardoor je meer vertrouwen krijgt als je de bal adresseert.

De Triple Diamond is juist wat kleiner (450cc in plaats van 460cc). Dit ontwerp is ook meer geschikt voor golfers die de balvlucht van hun afslagen wat meer onder controle hebben. De mogelijkheid om een draw of fade te slaan, of een hoge of lage balvlucht betekent dat je vergevingsgezindheid gaat opofferen voor meer controle. Je kan met het gewicht van 14 gram minder spin of meer shot-shaping-controle creëren

Wat alle Paradym drivers gemeen hebben is dat de Jailbreak-technologie (met een gewichtsbesparing van 33% t.o.v. de Rogue-serie) het clubhoofd stijver maakt. Hierdoor gaat minder energie verloren en komt de bal sneller van het clubblad af! Wat vooral opvalt als je deze clubs voor het eerst ziet is dat het clubhoofd haast doorzichtig lijkt. (scroll nog heel even terug naar de foto hierboven!) Een goede technologie kan dus wel degelijk gepaard gaan met een mooi uiterlijk!

Natuurlijk zijn er ook Fairwaywoods gemaakt met dezelfde ontwerpgedachte en materialen. De Fairwaywoods zjin ook in de ‘gewone’, de X- en de Triple Diamond-variant te krijgen. Het Triple Diamond model is niet verkrijgbaar in de hybrides. De overige twee modellen wel. Hierbij is ook de loft verstelbaar om de clubs perfect te tunen voor jouw eigen spel.

Bij de ijzers kennen we ook een standaard-versie en een X-model. De standaard Paradym heeft een gesmeed clubblad, wat belangrijk is voor het gevoel en wordt omschreven als een players distance ijzer. Dus we slaan hier (nog) verder mee dan we al deden… Het X-model heeft wat sterkere lofts ( waarbij de dan wat lagere balvlucht wordt gecompenseerd door extra wolfraam achter in het clubblad te plaatsen). Het X-model oogt wat groter en is wat vergevingsgezinder…

Prijs
Drivers: € 649
Fairwaywoods: € 399
Hybrides: 
€ 329
IJzers (6 clubs): 
€ 1699 (graphite), € 1599 (staal)

We hebben de fitting-kit van Callaway in huis en kunnen u met alle modellen laten testen! Vanzelfsprekend kunt u bij ons een fitting-afspraak inplannen voor de club van uw keuze.

Bel ons op 033-49 44 194

In onze winkel hanteren wij de adviesverkoopprijzen van de fabrikant. We verkopen niet via een webshop. Het contact met onze groeiende klantenkring is ouderwets, in onze winkel en met (als u en wij er tijd voor hebben) een kopje koffie. Wij rekenen geen extra geld voor de fitting!