Golf USA Leusden

De plek waar service en vakmanschap centraal staat!

Dé golfspecialist voor Leusden, Amersfoort en omstreken!

Michiel de Wit

Mijn naam is Michiel de Wit.

Ik werk inmiddels al tien jaar bij de beste golfwinkel van Leusden (en omstreken). Vanaf mijn 20e ben ik een enthousiast golfer met op dit moment een handicap van 4,5. Sport is altijd een grote passie van mij geweest. Zowel actief als passief. Tijdens mijn opleiding sport & bewegen heb ik een jaar stage gelopen bij een PGA professional op golfclub Harderwold. Nadat ik mijn opleiding tot tennisleraar had afgerond, heb ik eerst nog een aantal jaar tennisles gegeven.

In 2010 ben ik voor 1 ½ jaar naar Australië en Nieuw-Zeeland vertrokken. Na een fantastische tijd daar, wist ik bij terugkomst in Nederland wat ik wilde. Werken in de golf business. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar werkervaring in een golfwinkel. Onder begeleiding van een PGA professional heb ik veel ervaring opgedaan in de verschillende facetten van dit vak, zoals het aanmeten van clubs, het repareren van clubs, grips vervangen etc.

Het is mooiste van dit vak is dat je elke dag bezig mag zijn met je hobby! Alle mensen die ik mag adviseren zijn ook bezig met hun hobby, zo kun je allebei gezellig over onze gezamenlijke passie praten. Als iemand een set heeft laten fitten en de speler komt enthousiast vertellen dat hij of zij tevreden is met de nieuwe clubs, geeft mij dat veel voldoening.

Dat is natuurlijk waarvoor we het doen. Het is heel persoonlijk welke clubs, golfballen, kleding, schoenen etc. bij je passen. Daarom is het zo leuk om iedereen een persoonlijk advies te mogen geven! Ik kijk er naar uit om de bezoekers van Golf USA te mogen ontvangen in onze winkel.

Helen Reumer

Even voorstellen; mijn naam is Helen Reumer, getrouwd met Reinier en 3 kinderen (Joris, Wisse en Elleke). Sportief gezien zijn tennis en skiën de sporten die ik vanaf mijn jeugd (lang geleden 😉) beoefen, en tussendoor nog een aantal jaren gevolleybald en trimhockey gedaan. Mijn GVB heb ik een aantal jaar geleden gehaald omdat het wel handig was om het te hebben, maar had ik verder weinig mee gedaan. Sinds 3 jaar ben ik echt actief aan het golfen en heeft het spelletje mij gegrepen! Het is een soort van verslavend… Als je goed hebt gelopen, denk je: morgen weer! En als je slecht hebt gelopen, denk je: volgende keer ga ik het beter doen! En ook: hoe ben ik ooit op deze handicap gekomen?! Afijn, geen ronde hetzelfde op de golfbaan. En wat zo leuk is, je kunt het op je eigen niveau, en wel gezellig met anderen doen.

Voor de spullen en outfits kwam ik al regelmatig bij Golf USA en van het een kwam het ander. Ze konden voor de kleding en overige randzaken wel wat vrouwelijke inbreng gebruiken. Zo is het gekomen dat ik nu een dag per week bij de mannen Bob en Michiel rondloop. De technische zaken waag ik me niet aan, maar luister graag mee, als ze anderen van goede adviezen voorzien. Voor alle andere zaken help ik u graag. Ik hoop tot ziens in de winkel!

Bea Ridder

Mijn naam is Bea Ridder.

Ik ben nu alweer geruime tijd werkzaam bij Golf USA in Leusden, maar het was er nog niet van gekomen om me voor te stellen.

Sinds 2014 ben ik met het golf-virus besmet en helemaal enthousiast geworden over deze sport/activiteit. Heerlijk buiten zijn, op mooie banen in een rustige omgeving.

Hierdoor ben ik ook als klant bij Golf USA terechtgekomen, ik  ging regelmatig naar de winkel, om nieuwe spullen en kleding te kopen, een golffitting te laten doen, maar soms ook alleen voor een gezellige babbel onder het genot van een kopje thee of koffie.

Omdat het de laatste paar jaar veel drukker is geworden, vooral omdat Golf USA zo’n goede reputatie heeft, was er ruimte voor een extra medewerker. Retail zit mij in het bloed. Ik ben opgegroeid met ouders die een eigen fietsenzaak hadden, dus het werken in een winkel is mij letterlijk met de paplepel ingegeven.

Na ruim 20 jaar in de fietsenbranche en daarvoor in de PR & Marketing gewerkt te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en omgeving.

Naast het adviseren van de klanten in de winkel, ga ik mee op inkoop van de kleding en schoenen en ben ik op de achtergrond druk bezig met het bijhouden van de social media kanalen Facebook en Instagram. Ik probeer langzaam aan ook het beheer van de website naar mij toe te trekken, maar Bob kan dit nog niet zo goed loslaten.

Ik zeg altijd: Ik verkoop niet maar ik help u kopen! Werken in de Retail is een vak, het is luisteren naar de klant, wat zoekt de klant en hoe kan ik deze het beste helpen. Advies geven en meedenken. Als de klant tevreden en blij de deur uitgaat, ben ik dat ook.

De belangrijkste reclame van Golf USA is heel ouderwets maar wel super effectief; De mond tot mond reclame. Daarin zal ik ook zeker mijn steentje bijdragen. Want als de klant plezier heeft van de spullen die hij bij ons gekocht heeft, dan vertelt hij dit door.

Graag tot ziens in de (snoep)winkel voor golfers! Wij zorgen voor een kopje koffie of thee.

Bob Hesselmann.

Last but not least. Toen ik op mijn 25e met golf begon wist ik nog niet welke invloed dit op mijn leven zou hebben. Inmiddels ben ik al ruim 30 jaar PGA-professional. Ooit begonnen op GC de Hoge Kleij en UGC de Pan ben ik  vanaf 1988 werkzaam geweest op G&CC Edda Huzid. Vanaf 1993 tot 2007 ben ik daar (mede-) eigenaar geweest en heb ik, onder andere, de uitbreiding naar 18 holes gerealiseerd. In dezelfde periode ben ik ook bestuurslid geweest van de NPGA, nu de PGA Holland.

Vanaf 1988 ben ik toegelaten tot het European Guild of Golf Club Makers, en ben ik gespecialiseerd in de techniek. Het Custom Fitten van Golfclubs, en revisie en reparatie ervan, is bij ons in uitstekende handen.

antieke-golfclubs

Samen zijn wij Golf USA Leusden. Sinds 2009 zijn wij gevestigd aan de Hamersveldseweg 22D in Leusden. Golf USA is een winkel waar u bijna alle merken golfartikelen kunt vinden.

U kunt bij ons terecht voor advies over uw volgende golfset. We beschikken over een swing-analyser waarmee we tot in de details kunnen controleren waar uw nieuwe golfclubs aan moeten voldoen om een optimaal speelplezier te kunnen garanderen. Daarnaast leveren we kleding, golftassen, trolleys en allerlei accessoires. Wilt u artikelen bedrukken of borduren met uw logo dan kunt u natuurlijk  bij ons terecht.

Golf USA Leusden is een plek waar service en vakmanschap centraal staat.

Onze putting green