Nieuwe golfers staan aan het begin van een lange ontdekkingsreis. Niet alleen op de golfbaan maar ook in de winkel. Vaak komen beginners in onze winkel en hebben ze veel vragen. Misschien kunnen we hier alvast een paar vragen beantwoorden.

Wat heb ik nodig als ik ga golfen?

Het antwoord is makkelijk. Golfclubs, golftas, schoenen, handschoenen, tee’s, ballen, goede kleding en vooral een pitchfork.

Kleurrijk en opvallend

Voor de invulling van het materiaal beginnen we met de makkelijkste items. De kleding die je draagt moet vooral makkelijk zitten en ruimte bieden om te bewegen. Als je van plan bent om regelmatig te gaan golfen dan raden we natuurlijk aan om kleding te dragen die specifiek voor golf is ontwikkeld. Dit is kleding die bewegingsvrijheid biedt en vaak ook bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden. Op veel golflocaties wordt het op prijs gesteld als je je best doet om er representatief uit te zien. Niet overal worden spijkerbroeken en trainingspakken toegestaan. Dus netjes gekleed!

Je golfschoenen bieden je grip op verschillende ondergronden. Niet alleen houden ze je stabiel tijdens de uitvoering van de golfswing (waarbij je een forse draai gaat maken) maar ze kunnen ook je voeten droog houden op een natte baan. Je kunt kiezen uit schoenen met spikes of zonder spikes. Een schoen met een goed voetbed zorgt ervoor dat je minder vermoeid raakt tijdens het golfspel. Een rondje golf over 18 holes betekent vaak een wandeling van bijna 8 kilometer (of meer…). Een paar goede, ondersteunende schoenen is dan heel belangrijk! Jouw voeten bepalen uiteindelijk welke leest er voor jou de beste ondersteuning biedt.

Een golfhandschoen hoeft niet maar geeft wel meer grip. Als je een betere grip hebt hoef je minder hard te knijpen om te voorkomen dat de golfclub door de lucht vliegt. Hoe minder kracht je hoeft te zetten des te ontspannender kan je bewegen. Dus doe maar een handschoen..;-)

Tee’s en ballen gebruik je in de baan. Op een driving-range, de plek waar je je swing kunt oefenen, gebruik je de ballen uit de ballenautomaat. Deze mag je niet mee de baan in nemen! Onderweg verlies je in het begin waarschijnlijk wel een paar golfballen. Soms vliegen ze het water in en soms het bos en kun je ze niet terug vinden. Het is verstandig om genoeg golfballen in je tas te hebben om niet voortijdig al je rondje te moeten staken omdat je zonder munitie zit.. De kwaliteit van golfballen verschilt enorm. Hoe zachter de golfbal des te meer controle kan je op het effect uitoefenen. Zachtere golfballen zijn vaak veel duurder. Een ideale golfbal voor beginners bestaat niet maar ons advies is om goedkoop te beginnen maar wel altijd met dezelfde golfbal qua merk en type.

De pitchfork is een klein instrument waarmee je de schade die je op de greens veroorzaakt kunt repareren. Een golfbal komt vaak met hoge snelheid uit de lucht vallen en maakt dan een klein putje op de green. Dit putje herstel je door met een vorkje de grond weer terug te duwen. Laat je de eerste keren helpen door een ervaren golfspeler, liefst je professional, om te leren hoe je een pitchmark (het kuiltje) kunt repareren.

Golfclubs zijn misschien wel het moeilijkste onderdeel om uit te kiezen. Er is zoveel verkrijgbaar… Als je net begint is het niet verstandig om veel geld uit te geven aan een (halve) set golfclubs. Je golfswing gaat zich ontwikkelen en de kans is groot dat een beginsetje na een jaar niet meer geschikt is voor jou. Het is wel belangrijk of de set bij je past. Hierbij moet je denken aan gewicht, flexibiliteit, lengte en er zijn nog wat specificaties waar een ervaren golffitter op zal letten. Vraag advies! Natuurlijk kunnen wij je bij Golf USA helpen met de juiste keuze. Wat we afraden is om zo maar wat op internet te kopen. Ook zijn vaak de aanbiedingen bij lesprogramma’s gebaseerd op het gemiddelde en kloppen niet altijd de lengte, gripdikte, gewicht en flexibiliteit. Voor de ontwikkeling in je golfspel is het belangrijk dat je (halve) set bij je past. Een kind leer je ook geen piano spelen op een valse piano! Dan gaat het plezier er gauw vanaf.

De NGF, de Nederlandse Golf Federatie, heeft ook informatie over Golf voor als je wil beginnen. Klik op de volgende link: https://www.golf.nl/beginnen-met-golf

Natuurlijk helpen we je graag op weg bij Golf USA. Als je wilt kijken naar golfclubs dan vragen we je om een afspraak te maken. We gebruiken dan onze slagkooi en onze swinganalyser om je een goed advies te geven.

Bel voor een afspraak: 033-49 44 194