Veel golfers kennen inmiddels wel de overweldigende kwaliteit die Mizuno stopt in hun ijzers. Vreemd genoeg en onterecht zijn die ijzers veel populairder dan bijvoorbeeld de zeer fraaie putterlijn.

Mizuno breidt zijn lijn gesmede M.Craft-putters uit met drie OMOI-modellen die een zwaarder clubhoofd hebben voor meer stabiliteit.

De fabrikant legt de lat hoog als het gaat om kwaliteit waardoor de prachtige materialisatie absoluut tot de verbeelding spreekt. De nieuwe Mizuno OMOI-designs putters zijn gesmeed van hoge kwaliteit 1025 koolstofstaal, wat ze heel fijngevoelig maakt. Daarna wordt clubhoofd machinaal gefreesd om de toleranties zo klein mogelijk te krijgen.

Het clubhoofd is echter zwaarder dan bij de eerdere modellen, die 355 gram wogen, zonder dat de afmetingen of het gevoel zijn veranderd. De M.Craft. OMOI #1 en de #2 wegen 370 gram en de #3 zelfs 383 gram. Hierdoor word volgens Mizuno het traagheidsmoment vergroot (MOI), waardoor ze stabieler zijn.

Om te compenseren voor het zwaardere clubhoofd zijn de shaft en de grip lichter gemaakt. Het veranderde zwaartepunt zou helpen om de rotatie van het clubblad tijdens de putting stroke te controleren. ‘We hebben gemerkt dat de rotatie van het clubblad door het zwaardere clubhoofd consistenter wordt’, aldus David Llewellyn, hoofd R&D bij Mizuno.

Elke putter wordt geleverd met losse zoolgewichten van 3, 8 en 13 gram, waarmee je het swinggewicht optimaal kunt afstemmen op jouw stroke.

De #1 is een blade met een slant neck-hosel, wat resulteert in 60º toe-hang en ¾ shaft offset. De #2 is een plumber neck-blade met 40º toe-hang en een volle shaft offset. De #3 tenslotte is een face balanced-mallet, voorzien van een volle shaft offset.

De M.Craft OMOI-putters zijn verkrijgbaar in drie finishes: nickel, zwart en blauw.

Wilt u deze putters testen? Maak dan een vrijblijvende putting fitting afspraak bij een van onze fitters!

De koffie staat klaar.